Marmer

Grey Lac marmer Harder

Marmer

De natuur in je keuken!

Er zijn ontelbare prachtige marmersoorten, vanuit de hele wereld. Marmer komt diep uit de bergen en is wat zachter dan graniet of composiet. Het marmer bevat kalk waardoor het gevoelig is voor zuren. Doe de azijn en ontkalkmiddelen de deur uit en kom de prachtige platen in het groot bekijken in Hoogkarspel of bij onze groothandel.

Bij de toepassing van deze mooie marmers, dient u rekening te houden met de eigenschappen van marmer;

Gepolijst materiaal kan gezoet worden. Tijdens het zoeten kan er open structuur zichtbaar worden in de plaat. De structuur van marmer kan gevuld zijn met een hars, dit blijft iets zichtbaar. Marmer kan verlijmd zijn bij een ader.

Hardsteen
Hardsteen, een kalksteen uit de groeve in België of Ierland. Vooral in een authentiek gebouw kan het hardsteen blad met zijn karakter goed in de sfeer passen.

Hardsteen is van organische aard. Dat betekent dat er mooie fossielen in voorkomen en ook witte kalkstreepjes horen in hardsteen thuis. De meest praktische afwerking van de hardsteen bladen is een matte afwerking, in de was gezet.

HARDSTEEN/MARMER
Om te voorkomen dat er krassen of vlekken in het natuursteen ontstaan, raden wij aan om niet rechtstreeks op het blad te snijden of er hete pannen op te zetten. Gebruik daarom een snijplank of onderzetter.

MERKEN, naast de Harder Voorraadcollectie


TOLINI COLLECTIE MARMER

LUIGI COLLECTIE