Over Harder Keukenbladen

Met de productie van keukenbladen is Harder groot geworden.  Er worden nog veel meer mooie producten gemaakt. Maatwerk met een korte levertijd, zoals vensterbanken, een stoep, tafel en meer. Maar ook voor Gedenken. Kijk op www.hardernatuursteen.nl

Geschiedenis

In 1981 woonden Jan en Lida Harder de Wit in de Eikstraat in Hoorn. Jan werkte onder leiding van zijn ooms in Hoorn en wilde graag zijn eigen ideeën tot uitdrukking laten komen.

Start van het bedrijf

Na samen met Lida het ondernemersplan te hebben bedacht werd op 1-2-1981, J.P.A. Harder Natuursteen en Aannemingsbedrijf werkelijkheid. Broer Peter, kwam na twee maanden als het eerste personeelslid bij Jan en Lida werken. In het eerste jaar werden naast natuursteenproductie en -levering, ook nog bouwkundige werkzaamheden aangenomen. Maar al spoedig konden zij zich volledig op het mooie natuursteenwerk richten.

Na een paar maanden verhuisde het bedrijf naar Hoogkarspel. Midden in dorp kwamen de vrachtwagens met steen aan. De groei zette door, dus werden productiehallen, showroom en kantoren gebouwd op het industrieterrein.

Het eerste keukenblad

In 1982 tijdens het verplaatsen van de keuken op de Streekweg in Hoogkarspel,  kwam Jan Harder op het idee om het bestaande roestvrij stalen keukenblad te vervangen door een plaat marmer met daarin de spoelbak uit dat stalen blad. Het eerste natuurstenen keukenblad was een feit. Er werden kleuren van het natuursteen langs de keukenbedrijven gebracht en al snel werden er 30 keukenbladen in de week gemaakt.

Familiebedrijf

Nu, bijna  40 jaar later is het nog altijd een echt familiebedrijf met zoon Jando en dochter Ketie.  Zij hebben het bedrijf overgenomen van hun ouders en werken samen met de werknemers met veel plezier en inspiratie.  De familie Harder hoopt nog lang gezond en gelukkig bij hun bedrijf te mogen blijven werken. Daarmee ook een bijdrage te leveren aan de maatschappij door het bedenken en organiseren van werk in de (natuur)steen sector, waardoor er veel medewerkers hun inkomen kunnen verdienen.

Door wie wordt u geholpen:

Efficiënt werken door korte lijnen. Wij hebben een vrij platte organisatie waarin medewerkers zelf de verantwoording nemen voor het mooiste eindresultaat. Dat geeft hen voldoening.

Orderverwerking en planning:
Keukenbladen expert: Harry Bijvoet
Verkoop: Harry Bijvoet / Ketie Hoogervorst -Harder
Werkvoorbereiding: Martin Pelt / Jando Harder en onze stellers: Roland, Ron, Ruud, Patryck en Michael.

Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Harder Hoogkarspel BV vindt het van groot belang dat de winning en verwerking van natuursteen op een duurzame manier plaatsvindt. Wij kopen direct in bij Nederlandse/ Vlaamse importeurs waar we een langjarige verbintenis mee hebben. Deze importeurs doen zaken met fabrieken en groeves die ze goed kennen en regelmatig bezoeken. Als zich misstanden voordoen dan worden die in overleg met de productielocatie opgelost. Wij bevragen onze leveranciers jaarlijks over hun activiteiten op het gebied van internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Initiatief TruStone Harder Keukenbladen is aangesloten bij het Initiatief TruStone. TruStone is gebaseerd op de uitgangspunten van de Verenigde Naties voor Bedrijfsleven en Mensenrechten, de Richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de fundamentele arbeidsnormen van de International Labour Organization (ILO). In dit Initiatief werken Nederlandse en Vlaamse bedrijven, vakbonden, ngo’s en overheden samen aan verduurzaming van internationale ketens

Harder Keukenbladen!

  • Wij denken met u mee, altijd op zoek naar het mooiste detail
  • Ontwerpen, inmeten en plaatsen of bezorgen
  • Levering vaak binnen 5 werkdagen
  • Bijzondere kleuren natuursteen, composiet en keramiek (> 130 kleuren)
  • Nazorg binnen 1-3 dagen
  • Iedereen is welkom voor informatie en/of rondleiding
  • Plaat reservering is mogelijk, kies de mooiste plaat
  • De langste bladen zijn voor ons heel normaal
  • Het grootste eiland, met vereende krachten
  • En door onze efficiënte machines: een goede prijs voor perfectie